HTML

Szavazás: Az információ tömörítése és célbajuttatása

2008.02.14. 18:40 webnegative (törölt)

Hogyan lehet egy 50 pixel magas és képernyőfelbontástól függő szélességű mezőben minden szükséges információt a látogató számára megadni?

Gondolok itt arra például, hogy "megkaptuk a szavazatát", "a tartalomra még nem szavazott" vagy az "1 csillag = gyenge próbálkozás; 10 csillag = tökéletes webnegative", esetleg "erre már leadta a szavazatát. A számunkra ismeretlen szerkezetű és működésű oldalakon bizonytalanabbak vagyunk és könnyebben "félre nyomunk". A visszajelzés fontos, amikor az ember valamilyen interaktív dolgot csinál.

Végül is beértem egy egyszerű megoldással, amely kb 200 pixel széltében és 45 magasságban. Így nem lesznek "kitakarások" a szavazó részen még 800x600-as felbontásnál sem.

A csillagok mellett, a jobb oldalon kapott helyet az információs dobozka. Az első látogatáskor pár tíz karakterben leírja azt, hogy mi alapján kell szavatzni és jelzi, hogy mire NEM szavazott a látogató. Amikor szavazott valamire, akkor barátságosan megköszöni és jelzi, ha például dizájnra vagy tartalomra még nem lett szavazva. Amennyiben mindkét szempont szerint szavaz valaki, akkor ezt is a tudomására hozza.

Remélem ez kellő támogatást nyújt a felhasználóknak abban, hogy tényleg arra szavazzanak, amire eredetileg akartak.

Szólj hozzá!

Címkék: programozás információ script webdesign

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása