HTML

Webnegative - Fejlesztési napló

2008.02.19. 14:25 webnegative (törölt)

Mostanában sokat pepecseltem a Webnegative oldalával. Elsősorban nem a látványos elemekre gondolok, hanem a felhasználók számára láthatatlanokra.

Az elmúlt napokban több gond is adódott. Ilyen probléma volt az Internet Explorer alatt tapasztalt XML hiba, a szavazással kapcsolatos visszaélések és a szavazó robotok esete is.

  • Az IE XML kiértékelési hibáját sikerült gyorsan kiküszöbölnöm, bár sokat agyaltam, mire meglett a megoldás.
  • A szavazással kapcsolatos visszaélésekre egyszerűen fény derült, hála az adatrögzítésnek. Az eset ráébresztett, hogy a hasonló esetekre fel kell készülni és több adatot kell letárolni. Nem csak az érdekes, hogy ki szavazott, hanem az is, hogy mire és mit adott. A szavazati pontok letárolásának köszönhetően könnyen eltávolítható a csalás következményeként megjelent "többletpont" és szavazatszám.
  • A robotok kattintásait hülye dolog volt elfelejteni. Egyszerűen elfelejetettem hozzáfűzni a főmodulhoz a szűrőt. Megesik, ha az ember szórakozott. Szerencsére gyorsabban megoldódott a helyzet, minthogy annak komolyabb következményei lettek volna.

Ezen felül két apró ötletet is leprogramoztam. Az egyiket a látogatók, a másikat a magam kedvéért.

  • Tegnap óta lehet jelölni honlapokat a 2008-as lócitrom díjra. Lásd a jobb felső sarokban az embléma mellett. Érkezett eddig öt jelölés. Az egyikről írtam egy rövid cikket az AndreiGroundon, mert mailware rejtőzik a nyitólap forrásában, amely a böngésző bezárásakor ráveti magát a gyanútlan áldozatra.
  • A magam szórakoztatására is szkripteltem. Éjszaka nem egyszer 10-15 ablakot használok egyszerre. Fáradt vagyok, és amikor az eredményekről akarok írni, át kell váltanom a Webnegative nyitólapjára az információk betakarításáért. Aki használt már ennyi ablakot, az tudja, hogy nehéz beaozonosítani őket. Viszont a véletlen számos szkript segít megtalálni a sok ablak között a Webnegative-ot. Az ugráló számok a tálcán elég könnyen szembe tűnnek. Ezzel persze megvalósítottam a másik vágyamat is. Legyen valami igazán idegesítő a honlapon. :) A legviccesebb, amikor könyvjelzőbe tesszük, akkor az éppen kidobott véletlen szám lesz a kezdete a könyvjelzőnek. Kellene csinálni egy bookmark-lottót :D Aki tiltja a JS futtatását, az nem fog látni semmit az egészből.

A magam szórakoztatására írt szkript mindössze egy pár soros hülyeség. Íme:

<script type="text/javascript">
var oridzsinal = document.title;

function titlex() {
var xeon = Math.floor(Math.random()*899+100);
document.title=xeon+" - "+ oridzsinal;
setTimeout("titlex()",120);
}

titlex();

</script>

A véletlen szám 100 és 999 között fog ugrálni. Ez azért jó, mert a cím távolsága a bal széltől (tálca és ablak cím) mindig azonos lesz. Azért ezt a hülye xeon és orodzsinal változónevet adtam meg, hogy más szkriptek változóival biztosan ne kavarodjon össze. A szkript bárhova beszúrható (head, body) az oldal forrásába.

Szólj hozzá!

Címkék: programozás fejlesztés script áttekintés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása