HTML

Céltévesztett versenyzők

2008.03.05. 21:00 webnegative (törölt)

Érdekes, hogy tulajdonképpen szinte senki nem törekszik arra, hogy ténylegesen egy amatőr honlap hibáit alkalmazza. Majdnem minden oldalon szembeötlő a direkt elkövetett hibák tömkelege.

Véleményem szerint az igazi amatőr honlapok ismérvei a rosszul belinkelt képek, a sok keret (frame vagy iframe) alkalmazása (aránytalan elosztással), a bannerek és számlálók tömkelege, a disszonáns hátterek és színek használata és az olvashatatlanságig csicsázott, kevés helyesírási hibával megtűzdelt szöveg. Ezen felül még szóba jöhet némi idegesítő szkript (popup, alert) is. Ami ennél több, az már túlzás.

A következő versenyben ezt egyértelműbben meg kell fogalmazni. Így utólag már nem akarok változtatni a kiíráson.

2 komment

Címkék: verseny szabályok webnegative

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Porcelán az elefántboltban 2008.03.07. 02:24:23

Na ja, én nem is tudtam, hogy úgy általában az amatőröket cikizzük. Azt hittem a célkeresztben a magukat profinak hazudó, pénzért gagyi honlapot kínáló, ízlésficamos felebarátaink vannak.
Úgy általában az amatőrökkel semmi bajom, pláne azokkal, akiknek értelmes és tartalmas honlapja van, csak nem futja nekik profi munkára, inkább maguk barkácsolják össze. Ez alól kivételt képeznek a magamutogató, szupergiccsel támadó wanabe netsztár-kedzemények. Brrr.

Én még elgondolkodnék a tényleges szex-tartalom korlátozásán. Erről nem is írnék többet.

Amúgy meg az volt a feladat, hogy minél több hibát rápaszírozni egy oldalra, ettől persze valószínűtlenül képtelen oldalakat sikerült gyártani, ahol valóban nagyon szembeötlőek a hibák. Bár, mint a Webszemétből kiderült, tényleg léteznek a versenyzőkhöz kísértetiesen hasonlatos oldalak, melyek elsőre valami viccnek néznek ki, pedig nem... :)

webnegative (törölt) · http://www.webnegative.com 2008.03.07. 23:01:25

Igazad van, vannak ilyen honlapok számtalanul a neten. Bár ami a pályaműveknél megy az már néha kicsit túlzás. No de, az ember mindig tanul :)))
süti beállítások módosítása