HTML

Wordpress XML 2 XHTML

2008.04.19. 13:00 webnegative (törölt)

Szemet szúrt a WordPress export kötöttsége. Amikor exportálom (adatmentést csinálok, stb) a blog bejegzéseit és kommentjeit, akkor kapok egy XML formátumú fájlt, amely emberi fogyasztásra alkalmatlan. Ezt tulajdonképpen csak Wordpress alatt tudom importálni. Megértem, hogy a WP szeretné a "szeren tartani" az embert, de én szeretném szimpla XHTML 1.0 (tulajdonképpen egyszerű HTML szigorú formai követelményekkel) fájlokban viszontlátni a bejegyzéseket és kommenteket.

Például WP alapú a blog.hu is. A mentésbe belekerülnek a linkek (hibás link és guid, ráadásul normál bejegyésnek mutatja), amelyekre az ember nem kiváncsi. Belekerülnek továbbá a várakozó vagy letiltott kommentek, a szerkesztés alatt álló (nem publikus) bejegyzések és a cimkefelhő is.

Ennek köszönhetően bábeli zűrzavar fogad minket az XML fájl megnyitásakor. A konverter egyszerű XHTML formátumba rendezi a bejegzéseket egy egyszerű index fájlt és minden bejegyzésből aloldalakat kreál (ez utóbbihoz hozzáfűzi a kommenteket is).

A fejlesztés jelenlegi fázisában éppen azon dolgozom, hogy testreszabható legyen az index és az aloldalak. Például beállítható:

- szerkezet jellemzői
-- csak egy index készüljön vagy index + aloldalak
-- átvegye-e a rendszer az eredeti karakterkódolást
-- a saját fájlokra mutassanak a linkek vagy az eredeti helyre
- index jellemzői
-- bejegyzésejk fordított vagy normál időrendben
-- látszik-e a kommentek száma (ha igen, akkor közvetlen link is)
-- idézet legyen-e a bejegyzésből

Egyelőre itt tartok, az XML feldolgozását már megoldottam. Jelenleg a fájlok létrehozásán, a tömörítésen (zip-be), és a felhasználói bevitelen dolgozok.

Remélem, hogy hasznos segéd lesz guruknak és nem guruknak egyaránt. Vajon hány blogger gondolkozott már el azon, hogy mi van akkor, ha más motorra akarja cserélni a wordpress-t?

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés wordpress konvertálás xml webdesign xhml

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása