HTML

Webnegative: Csalás ismét?

2008.02.27. 11:50 webnegative (törölt)

Úgy néz ki, hogy ismét ki kell zárni egy versenyzőt, mert folyamatosan visszatérő fel és lepontozásokat figyeltem meg a szavazatoknál. A RAKLAP névre keresztelt honlap hírtelen az élre tört, amivel nincs is semmi baj. Azzal viszont, hogy miként került oda, már annál több.

Érdekes, amikor egy pártizezres IP tartományból szavazat sorozat érkezik. Az A,B,C,D,E... honlapokra design és content 1-1, míg mondjuk az F honlapra 10-10.  Láthatóan a rejtélyes szavazó belefáradt a többi honlap lepontozásába és a végén már csak egy honlapot pontozott felfelé 10-10 pontos szavazatokkal.

Az a lényeg, hogy a szavazatokhoz köthető minden paraméter (IP cím, böngésző, geológiai hely, belépési és kilépési idő, szavazat sorrend, stb) rögzítve van. Ennek értelmében a szavazatokról pontosan megállapíható, hogy miként születtek és ennek az információnak a bírtokában az eredeti állapot visszaállítható.

A honlap egy órára fel lett függesztve a szavazásból, és azóta megszünt a reggel óta tartó felpontozás. A szavazás lezárásakor amúgy is vissza lesznek nézve a szavazatok és törölve lesznek az ehhez hasonlók. Nincs értelme csalni. Mert a partjelző robotok a nap 24 órájában jeleznek, ha hasonló történik.

4 komment

Címkék: verseny csalás védelem értékelés webnegative

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tombolda · http://tombolda.fw.hu 2008.02.29. 16:39:21

Mintha már írtam volna hasonlót... Na mindegy, elfelejtettem.
Azért 50% közönség nem sok? Hiszen szakértő zsüri vagyunk kéremszépen... vagy inkább legyen egy közönségdíjas. Persze csak filózgatok.

madex 2008.03.01. 08:27:57

És őt miért nem tiltjátok ki a versenyből?

webnegative (törölt) · http://www.webnegative.com 2008.03.01. 22:24:17

Tombolda: az 50% elég a zsűrinek. Majd úgyis a moderálva lesz a felpontozás és belekerül a zsűritagok számára 29-én éjfélkor kiküldött szavazási felkérésben ez az apró körülmény.

Madex: azért, mert itt nem egyértelmű a csalás, még csak a gyanúja állt fenn. Amennyiben hétfőn hazaértek, megérkezik a büntetés is. Az eddig látott logok alapján a raklap nevű honlap 4 pont környékén járhat, de távolról nem látok részadatokat. Amennnyiben egyértelműen megállapítható a csalás, akkor a lap azonnal ki lesz zárva.
süti beállítások módosítása