HTML

Webnegative: E-mail probléma, megint

2008.02.19. 13:25 webnegative (törölt)

Tegnap elfelejtettem lejegyezni, hogy a Citromail és a Vipmail csodás MPP-je ismét visszadobta a már egyszer említett hibaüzenettel a levelet. Érdekes, hogy a Freemail mindent elfogad. Még a nem szavatolt php leveleket is.

"5.1.0 - Unknown address error 554-'mail server permanently rejected message. More info: http://....domainnév.../smtpfilter.html (#5.3.0)"

Rendszeresen levelezek uniós hivatalokkal és érdekes módon csak 1-2 alkalommal minősítik spamgyanúsnak a levelet, de akkor a hibaüzenetben van egy validáló link és a validálás után többet nem kell többet ezzel foglalkozni, mert a címzett megkapja a levelet.

Először arra gondoltam, hogy a feladó miatt van ez a probléma, ugyanis a verseny hivatalos e-mail címe 2008-01 kezdetű, amely nem túl baráti egy AS szűr számára. Ezután megpróbáltam az AndreiGroundos, szabvány címről üzenetet küldeni ugyan annak a címzettnek és lám, azt is visszadobta. Megpróbáltam a webes felületről küldeni, az sem volt neki jó. Proxyn keresztül szintén nem. Vicces.

A kérdés nyitott. Vajon a felhasználó alkalmaz-e túl erős szűrőt vagy az MPP véd túlzottan? Amennyiben a felhasználó szűr túlzottan, úgy az MPP filtere nem a megfelelő eszköz a számára. Nem kellene implementálni.

Ott van például a SpamAssasin. Az miért nem volt jó vajon? Az általam küldött levelek általában 0 pontot kapnak, míg a linkekkel teletűzdeltek 1.5 és 4 között. Azért, mert nem vagyok robot és a tracking valós szálat fog visszadobni.

A bosszantó az az egészben, hogy a delikvens már több levelet is küldött nekem. Az, hogy egy filterben miért nem lehet a kimenő levelek címzettjeit és a thread ID-ket figyeleme venni, azt nem tudom.

Tehát, ha én valakinek küldök egy levelet, akkor az mindaddig szavatolt e-mail cím, amig a bulk vagy spam mappába nem akarom tenni. Amint egyszer oda kerül, felbukkanhatna egy kérdés, hogy spammerként akarom-e kezelni, avagy sem? Ha igen, akkor a többé nem kapok tőle semmit. Ha újra küldök neki, akkor felbukkanhatna a kérdés, hogy töröljük-e a fekete listáról vagy sem? Ennyire bonyolult?

A legközelebbi versenyre kérni kell telefonszámot és postai címet is. Hátha valamelyik kommunikációs csatorna megadja magát. Akárcsak jelen esetben. Egy levélküldemény vagy SMS ára elenyésző költség, viszont cserébe az információk biztosan eljutnak a résztvevőkhöz.

Szólj hozzá!

Címkék: email probléma mpp webnegative

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása